Какво се случи през 2018?

 2018 беше една емоционална година. Когато говорим за емоции не е лесно, защото трябва да ги проявяваме в грубата и материална среда, изпълнена със страхове, в която живеем. Затова и изминалата година не беше лесна, а емоциите бяха много. Имаше разочарование, обида, гняв, имате не приемане на другите, а всичко идваше от факта, че не приемаме и не обичаме себе си.

2018 беше годината на ретроградните планети и всяка една ретроградна планета, която можете да бъде такава, стана. Всяка една от тези планети обръща погледна навътре и ни кара да разберем какъв е собственият ни проблем, който външния свят отразява. При повечето хора този процес беше много болезнен и в момента на осъзнаване на собствения си проблем, те изпитваха непоносима болка и в обръщаха като агресия и обвинения към света, който ги заобикаля. Така се преминаваше от конфликт в конфликт, без да се осъзнава откъде идва първопричината, а тя идва от самите нас.

2018 година обърква всички енергии, доведе до голям хаос в самите нас и всичко това е с цел да подредим себе си по един нов начин през новата година.

Въпросът на 2018 година е: Разбрахте ли какво се случва в емоционалния ви свят и извадихте ли си поуките?

Тези, които са го направили, ще са много щастливи и ще могат да подредят живота си с лекота. Тези, които не са го направили, ще имат чувството, че тичат през 2019 година с раница пълна с камъни. Не е късно и сега да се спрете и да разтоварите раницата, ако разбира се, се осмелите.

Какво ще се случи през 2019?

  Ще се случи това, което до момента се е случвало – ще продължим по духовния си път и по пътя на учението на личните ти уроци с помощта на хората, които животът ни дава, влизат и излизат от живота ни.

Енергията на годината е позитивна, активна, дейна. Носи потенциал и възможност за разширение. За някого това ще е разширение в дома – може да има нов дом, семейството му да се разшири. За други ще е разширение на съзнанието, което може да се случи на базата на нов обучение, образование, пътуване, контакт с интересни, нови и екзотични хора. За трети това разширение може да е емоционално и човек да намери повее пространство в сърцето си за хората, а по този начин да активира и любовта.

За други разширението може да е невероятен стрес и загуба на идеята за статична сигурност, с която са свикнали. Ще има и такива, за които разширението ще е във физически смисъл и ще имат проблеми с килограмите и то отново, за да се скрият от промяната и несигурността, която ще им дава външния свят.  Моят съвет, за тази хора, е да намерят терапевт и да поработят над темата за вътрешната сигурност, която са изгубили някъде по пътя.

В социален и политически план годината може а даде смели решения, на моменти недообмислени, но много позитивни като първоначален замисъл. Ще има още по-голямо смесване на култури, религии, начини на мислене и това ще доведе до една нова социална амалгама. За някой хора това ще е позитивен процес за контакт с новото, за други ще е поредният стрес и усещане за заплаха.

И това се дължи на факта, че ние не живеем в един и същ свят, независимо че споделяме едно енергийно пространство.

Всеки живее на нивото, на което е избрал да живее. Тези, които живеят в любов към живота и в радост, ще виждат това. Тези, които живеят в стрес и копнеж по криза и стрес, ще видят това.

Най-хубавото на тази година ще е това, че ще ни позволи да повдигнем собствената ни вибрация и да изберем една по-позитивна реалност за себе си. Само от нас зависи да направим този избор. Енергията на годината ще ни подкрепи.

 За кого ще е лесна?

Годината ще е лесна за тези, които са отворени към промяна и им е писнало да живеят по начина, по който са живеели до момента и той не ги е правел щастливи. Промяната няма да дойде отвън, няма никой да ви спаси и няма никой да се погрижи за вас, защото вие сами трябва да го направите. Ако яхнете тази позитивна вълна, ще можете да направите позитивни чудеса в живота ви – затова възползвайте се.

За кого ще е трудна?

 Тези хора, които живеят от десетилетия в илюзията, че статичното е хубаво, само защото е познато, могат да изпитат голям стрес. Това ще и годината на истината. Възможно е да разберете, че вашите лични илюзии, които сте опитвали да наложите на другите, не правят нито вас щастливи, нито тя, защото се базират на страхове. Ще разберете истината за себе си, за отношенията ви с другите, за мястото ви в семейството и в обществото. И всичко това ще изисква от вас да се промените.

Тези, които не са готови на промяна могат да минат през сериозни емоционални кризи, които да се задълбочат до големи здравословни проблеми с тежка и наситена продължителност. И тук следва въпроса – защо си причинявате всичко това? От какво ви е толкова страх?

Вие сте живели противоестествено до момента, защото сте били спрели, статични и уплашени, а животът е живот, той е жив, динамичен и постоянно променящ се и изисква точно това от вас. Колкото по-бързо и лесно приемете тази идея, толкова животът ви ще е по-щастлив.

Какъв е урокът на годината?

 Урокът на тази година гласи:“ Отворете съзнанието си и усетете, че сте силно свързани с другите хора. Отворете сърцето си и направете място за повече хора. Позволете на тази нова енергия да ви разшири и да внесе позитивен елемент в живота ви. Бъдете смели и се старайте да сте оптимисти.