Началото на тази година не беше особено лесно. Всеки усети първите дни по свой собствен, уникален начин. Редица хора ми писаха, за да споделят как са се почувствали. Поради тази причина реших да напиша тази статия и да отговоря на всички тях.

Общото чувство е било на равносметка, но не позитивна. Много хора са се усетили като провалени – толкова много години, толкова много усилия и никакъв резултат. Това е първата характеристика на годината – човек да разбере истината за себе си. Разбира се, в заключенията има и много драматизъм, но той може да бъде приет като мотив за позитивна промяна. Трябва да знаете, че заключенията ви в момента са прекалено крайни, драматични и пресилени, особено ако са направени около Новолунието. Силно влияние му оказаха Сатурн и Плутон, а този факт акцентира над личните страхове на всички. При хората със Сатурн в Рак тежките преживявания и заключения бяха в сферата на семейството, при тези със Сатурн във Везни по отношение на връзката с другите, т.н.

Другата важна характеристика е усещането за мъка и усещането за раздяла, за загуба. В някакви аспекти това е старата енергийна парадигма, която си отива, а тялото ни изпитва страх и несигурност.  Всичко това бе ознаменувано и от новолунието в Козирог, което съвпадаше с Сатурн и Плутон.

Малко информация и за Новолунието като феномен. Истината е, че денят преди новолунието, денят на новолунието и денят след новолунието са с толкова ниска енергия, че човек може да се чувства значително потиснат и нещастен и ако тогава си прави заключенията, те могат да бъдат не обективно негативни. През тези три дни намалете комуникацията, общуването, дейностите, които изискват колективна енергия и останете сами със себе си, четете, пийте чай и ходете на масаж. Енергията ще се вдигне през следващите дни и ще ви стане много по-лесно.

Новолунието много помогна за напрегнатата енергия и за осъзнаването на истината за себе си.  Това да се осъзнае истината и човек да има смелост да я приеме е първата и важна стъпка към промяната. С истината започва процеса на деконструкция т.е. раздяла със старото. Това е и първата крачка към това да променим жизнената си философия.

Няма как да се случи раздялата със старото, няма как да има нова житейска философия, ако си останем с представата, че сме отличници в живота ни и няма никаква необходимост той да се променя. Животът постоянно се променя и ние с него.

Редица хора ми споделиха, че са изпитали огромно разочарование от себе си и от духовното си развитие. Усетили са се неспособни да се справят сами с проблемите си  и са пожелали да се върнат към „матричния“ начин на живот, който ще им даде даровете си, независимо че няма да ги направи щастливи. Когато правиш избор, съзнавайки, че той няма да те направи щастлив, няма как да очакваш щастие.

Искам да успокоя тези хора и да им кажа, че осъзнаването не е лесен процес, дори може да е силно болезнен и това е така, защото пластовете в нас се разместват, за да се наместят отново. Но те се наместват и просто трябва да приемем процеса.

Именно в това се крие позитивното на годината, за което всички копнеят – повече информация, повече осведоменост, повече яснота за самите себе си и възможност за една позитивна промяна на жизнената философия. Процесът за постигнато на всичко това, обаче, не е лесен и ние сме вече в него.

Затова, аз и моят екип, решихме в началото на годината да направим цикъла :“Раз:кодиране“, за да можем да си помогнем и заедно да стигнем до ценните за нас заключения, които ще ни помогнат да си променим жизнената философия.

Вярвам, че с тази статия към отговорил за въпросите, които ви вълнуваха през първите дни на годината. Този процес на дискусия на тенденциите за годината едва сега започва. Желая ви много мъдрост!