2019 започва една голям процес на енергийна промяна. Ако през 2018 промяната беше в самите нас, то сега тя ще излезе от нас и ще започне да се реализира в света около нас. Това ще са промени в социален, политически и икономически план. Промени по отношение на ценностите в обществата, които ще доведат до промяна на жизнената ни философия. Този процес е както положителен и водещ до еволюция, така е и много страшен, защото води до раздяла със старото и сигурното.

Големите промени през тази година ще се случат именно по отношение на кардиналните знаци. Лунните възли, като основни кармични елементи, дават нуждата да намерим хармония между личния и професионалния живот и балансиране на мъжката и женската ни енергия.

Ако залитнем в мъжката енергия, ще имаме проблеми с прекалената активност, ще сме раздразнителни, агресивни и недоволни, постоянно ще изискваме резултати, ще съдим другите, ще имаме паникатаки. Ако залитнем към женската енергия, ще сме мудни, меланхолични, заспали, криви, сърдити, постоянно ще ни се спи и ще сме депресирани.

Още първите дни на годината акцентираха над това с каква енергия не сме свързани и каква енергия трябва да развием в себе си. Хора, които са били прекалено забързани, станаха емоционални и плачеха без причина. Техният път е да се доверят на живота, защото постоянно се опитват да го контролират.

Хората, които бяха прекалено емоционални и затворени, усетиха, че трябва да се активират и да действат, сами да се извадят от блатото, в което са нагазили доброволно. Техният път е да се научат да искат помощ и да са благодарни за нея.

Всеки ще стигне до истината за себе си. Това може да е много болезнен процес, защото много хора живеят с грешната представа за себе си, с това, което другите мислят за тях. Истината за себе си може да е болезнена и тежка за приемане, но ако я отхвърлите, ще живеете в паралелна реалност, която няма нищо общо с вас и няма как да ви направи щастливи. Трудно е за един егоист да разбере, че е егоист или за един безотговорен човек, че е такъв. Егоистът смята, че е добър и отдаващ човек, но прави всичко само през собствената си призма и лична оценка за правилно и неправилно и често вреди на другите. Безотговорност човек се смята за уникален и свободолюбив и вярва, че не може и не трябва да се съобразява с ограниченията, а реално всичко го ограничава.

През изминалата година за много малко усетихме влиянието на Уран в знака на Телеца, но тази година той смело ще продължи хора си през него. Промяната в самите нас ще доведе и до промяна на ценностната система. Ще се сблъскаме с нови морални  и материални ценности. Това ще е период от 6-7 години, в който всичко ще се промени. Това ще е времето, в което децата на новия век ще станат големи хора и ще започнат да налагат своите ценности, които нямат нищо общо с тези на хората, родени в миналия век. Това ще е ново отношение към любовта, към секса, към родителството. Това ще е нов начин, по който ще се ценят хората. Ако до момента се е ценяло умението да си служител, то все повече ще се ценят индивидуалните качества. Редица професии ще изчезнат, други ще се появят. Парите няма да са това, което са.

Животът през новата година ще е всичко друго, но не и скучен! Насладете му се!