Наближава краят на ретроградния период на Меркурий. Този път той се обърна в знака на Рибите. Това е една от слабите позиции на планетата. Меркурий е общуването, а Рибите се свързват с интуицията. Става въпрос за интуитивно общуване, което сега беше и характеризирано като ретроградно т.е. обърнато навътре. Сами виждате, че ситуацията е много сложна.

Защо се случват тези ретроградни периоди? Много хора мислят, че тези периоди се случват само за да ни мъчат. И за тях е мъка. Това са хората, които са свикнали да действат и нямат нито сили, нито смелост, нито желание да се обърнат към себе си. За тях ретроградните периоди за объркване на планове и гняв.

Има и други хора. Това са хората, които с готовност се обръщат към себе си и осъзнават какъв е проблемът, който носят и как могат да се справят с него. Дълбокото вглеждане в себе си е крайно препоръчително през този период, защото дава отлични резултати.

Защо пиша тази статия? Защото в края на всеки един период е добре да си дадем равносметка какво сме научили и какво не сме. Уроците могат да бъдат забавени, но не и отменени.

Въпросите ми са към вас:“ Какво научихте през изминалите три седмици? Какво разбрахте за комуникацията в живота ви, за интуитивните ви усещания? Успяхте ли да усетите истината или продължавате гневно да се опитвате да я наблъскате в класическата логика и да я анализирате през главата? Къде е истината във вашето тяло? Усещате ли я?

Всеки научи нещо важно за себе си през изминалите три седмици. Някои го видяха и осъзнаха, други, поради голямата болка, която този процес им създаде, се опитаха да си затворят очите.

През последните дни на ретроградният Меркурий може да има колебания в настроението ви, може да има болки в гърлото, защото има нещо недоизказано. Не си остава нищо друго освен да разберете какво е то и да го кажете.

 

Желая ви успех,

Хули Леонис