Обикновено това е новолунието, което всички чакаме. То е първото в астрологичната нова година. Носи толкова много пролетна енергия, позитивно отношение и чиста стартова енергия. Сега е моментът да сме въодушевени, да се вълнуваме, да прибързваме, да искаме да се изявим, да бъдем забелязани.

Самото новолуние има напрегнати аспекти, но и тях не съм склонен да тълкувам негативно. Те по-скоро биха дали известен страх при приемането на новата енергия, могат да активират естествени човешки опасения, когато старата енергия си отива и идва новата.

Новолунието прави прекрасен аспект с Юпитер и това ще ни даде познание, ще ни даде възможност да разширим и обогатим представата за себе си. Късметът се крие в това да разширим собствената си философия за живота.

Ето и какво трябва да знаем за това Новолуние:

  1. Заявете себе си. Това да се правите на добри и да седите в сянката на другите, докато чакате живота да се сети за вас, няма да ви помогне вече. Ако искате нещо, то кажете го.
  2. Започнете да изкарвате гнева от себе си. Това може да стане чрез споделяне, чрез спорт, чрез някаква активност, която да ви кара да се движите както в метален, така и във физически план.
  3. Време е да поемете лична отговорност за всичко, което се случва и не се случва в живота ви. Никой за нищо не ви е виновен, вие сами се блокирате. Колкото по-бързо осъзнаете това, толкова по-лесно ще ви бъде.
  4. Започнете нещо напълно ново, с което дори можете да изненадате себе си. То може да е както ново хоби, така и стартиране на нова бизнес инициатива.
  5. Време е да бъдете по-самостоятелни. Ако сте били във връзка, която ви е задушавала, то сега е моментът или да изговорите проблемите и да поемете вашата отговорност във връзката или да се разделите физически с хората, независимо дали говорим за партньори, родители или приятели.

Вярвам, че тази информация ще ви помогне да насочите енергията си в правилната за вас посока.

Успех!