Основното събитие на тази седмица е обръщането на Юпитер. Той става ретрограден. Има много теории дали това събитие е положително или напрегнато. Истината се намира някъде по средата.

Когато една такава мъдра планета, освен това свързана с разширението, се обърне и стане ретроградна, то тя обръща и погледа отвън навътре. С други думи всички ще започнем да изследваме и анализираме собствената си философия за живота, да я подобряваме и да я разширяваме.

Ние самите ще започнем да се разширяваме като енергия. А това може да не е никак приятен процес!

Защо ли? Защото повечето хора живеят в едни малки и ограничени рамки, които сами са си сложили. Направили са го от страх или просто, защото родителите им живеят по този начин.

Едно вътрешно разширение ще доведе и до необходимост от външно такова. За да се случи това, то трябва тези ограничаващи рамки да се счупят. Това може да доведе до емоционална и физическа болка, до много панически страх, особено ако не сте готови за този процес.

Възможно е дори да се опитвате да противодействате на процеса и да се опитвате да се убеждавате колко ви е хубаво ограничени, но сигурни.

Разбира се, има и друг тип хора, които с лекота ще се разширят като енергия, като познание и като влияние. За тях периодът на ретроградният Юпитер ще бъде отличен по отношение на подобряване на собствената им представа за света. Това ще е период, който може да внесе много светлина и да е много ценен.

Юпитер се свързва с философията, която се крие зад живота. Свързва се с дълбокия смисъл и способността ни да разширяваме гледната си точка, да приемаме това, което преди ни е плашело, защото ни е било непознато и да се научим да сме толерантни.

В социален план този период е сложен, защото се свързва с редица провокации. Социалната норма, в която живеем, все още се основава на страх  и всяко едно ново или различно нещо, се приема за заплашително.

Ретроградният Юпитер ще ни накара да се замислим сами за себе си дали това, което ни казват, че е толкова страшно, за нас лично е така или просто следваме общата тенденция.

Периодът е подходящ за довършване на всичко, което сте започнали в миналото и по някакъв начин е свързано със сферите, които управлява Юпитер. С други думи, ако сте се бавили и не сте завършили образование, то сега е много удачен момент да го направите. Ако отдавна сте планирали пътуване, но по някаква причина не сте го реализирали, то сега е подходящият момент. Също така много добре е да възобновоите контакти с хора, с които по една или друга причина сте се разделили -било заради разстояние, ангажименти или просто не сте имали време един за друг.

В заключение бих казал, че Юпитер носи късмет, но изисква и усилия. Ситуациите, които ще ни предложи може да са като краен резултат успешни, но ако не знаем как да извървим пътя до успеха, може просто да си останем с ентусиазма.

Ретроградният период на Юпитер започва на 10 Април и ще продължи до 11 Август.