15-21 Април

Тази седмица бележи редица промени в енергията, които неминуемо ще ни се отразят на ежедневния живот. Темите за изразяването на себе си и ролята на другите в живота ни излизат на преден план.

На първо място излиза нуждата да изразим себе си емоционално и вербално. Това е нуждата, която обикновено ни е забранено да задоволяваме, защото е социално неприемливо.

Емоционалното, лично изразяване, обаче, се намира в основната на личностната ни хармония и ако не можем да се изразим емоционално, ние не бихме могли да сме щастливи. Това означава както да споделяте позитивните си чувства, така и да можете да споделите, когато не сте доволни, нещо ви липсва или просто имате нужда да бъдете видени емоционално.

Възможно е да сте отхвърлени от другите, защото в социалната норма изразяването на емоции не е прието, няма и толерантност към емоциите на другите, но вие правите този процес за себе си, а не за другите.

В астрологичен план това се превежда с преминаването на Венера и Меркурий в знака на Овена.

Някъде там, фокусирани над себе си, обаче, трябва да намерим време и да се огледаме в другите, защото те могат да са ни коректив и да са мотора на нашата промяна. Важността на другите и необходимостта да се огледаме в тях ще са акцентирани от пълнолунието в знака на Везните, за което ще си говорим допълнително.

Може би осъзнавате вече, че говорим за преминаване от една крайност в друга – от свободната и неограничена свобода на аз-а до съобразяването с другите, техните нужди и желания.

Като че ли, за да ни помогне в този процес, Слънцето ще премине в знака на Телеца и ще акцентира темата за личната хармония, за това, което нас лично ни прави щастливи. И точно тогава, когато успеем да застанем в своя център, да почувстваме себе си, нуждите си и се усетим видени, ние ще можем да уважим и другите хора в живота ни.

Задачата ни не е лесна, но е постижима, а както виждате, енергията на седмицата много ще ни помогне в реализирането й.

Желая ви успех,

Хули Леонис