Тази година си говорим за любовта. Любовта се свързва с емоциите и способността ни за емоционално изразяване. Всички имаме проблеми в тази насока, защото това не е познание, което ни е дадено нито от родителите, нито от образователната система. Ние не знаем как да се изразяваме емоционално, дори сме подстрекавани да сме логични и точни. Но пък всички искаме любов и се чудим, защо ни е толкова трудно да я получим.

Тази седмица е силно посветена на женската енергия. Не приемайте думата „женска“ буквално. Приемете я като синоним на емоционалната енергия, която всички искаме да имаме чист и красиво резонираща на любовта.

Когато започнем да чистим емоциите си, то ще ни се наложи да се сблъскаме със стари, потулени чувства, на които сме обърнали гръб и не искаме да им обръщаме внимание. Ще излязат на преден план обидите, ще си спомним стари сценарии, които са ни засегнали и ще си дадем сметка, че не сме ги преодолели.

Има два сценария. Единият е да се превърнем в малкото обидено дете, да се направим на жертва и да се затворим в себе си. Другият е да се изправим пред обидата, да я видим и да осъзнаем на какво и на кого се обиждаме. Дали го правим сега или това е просто сценарий, който се повтаря от миналото и ние все още сме в плен на него.

Най-важното за всички ще е хармонията. Тя, обаче, ще се постига с търпение. Нетърпеливите могат да имат сериозни проблеми и да усещат, че им тежи и се задушават.

Хармонията сега ще изисква последователност, ще изисква да умеем да разбираме другите, да съм търпеливи към техните процеси, особено ако те са директно свързани с нас.

Всичко това ще кулминира в края на седмицата, когато енергията на промяната ще излезе на преден план. Ще ни се наложи да пуснем всичко старо и ненужно. Това може да е връзка с друг човек, собствен поведенчески модел, стара работа – всичко, което вече ни тежи, но ни е страх да се разделим с него, защото ни дава илюзията за сигурност. Едва, когато направите тази раздяла ще разберете какво е осигуреност.

Време е да подредим и изчистим емоциите си. Тези, които го направят сега, ще усетят много голямо облекчение и ще отворят сърцата си за любов. Тези, които не го направят, ще продължат с товара си напред и ще им е още по-тежко. Имате свободна воля и решението е ваше.

 

Желая ви една вълнуваща седмица,

Хули Леонис