Навлизаме в първата седмица на лятото с много горещи емоции. Настъпва времето на знака Рак. Той се свързва както с емоциите и тяхното изразяване, така се свързва и с майчинската енергия, грижата, но също така това е и знакът на края.

Това са и основните теми, които ще бъдат акцентирани в живота ни точно сега. От една страна ние ще бъдем тласкани от хубавото време и дългия ден да сме навън и да сме сред хора. Точно това е и идеалното място да тестваме емоциите си – именно с другите хора.

Способността ни да се обвързваме, да се свързваме емоционално, да допускаме някой до нашия съкровен интимен свят ще бъде подчертана. Някои ще разберат, че за тях това е напълно невъзможно, за други ще е изключително лесно.

Време е да се погрижим за личния си емоционален свят и да го споделим с другите. Ако не го направим можем да си останем в собственото ни емоционално объркване и то дори да се влоши.

Време и да започнем да говорим, да казваме това, което чувстваме със сърцето си и което истински ни вълнува. Време е да заявим себе си. Много ще ни помогне преминаването на Меркурий в знака на Лъва. Той ще ни даде много повече смелост и кураж да заявим и отстоим себе си. Ако ние не можем да кажем какво искаме, от какво се нуждаем и кои сме, другите няма как да и разберат, а и не са длъжни да ни разбират, ако не им го кажем.

И нека да си спомним хубавата мисъл, която казва, че ако избягваш конфликт, за да запазиш мира, то започваш война вътре в себе си. От нас, от начина ни на емоционално изразяване и от от умението ни да заявим себе си, ще зависи дали изобщо ще се стигне до конфликт. А дори и да се стигне, то той може да бъде адекватна форма за общуване в дадената ситуация.

В края на седмицата отново ще се видим за да си поговорим за собствените ни нужди, желания и блокажи, свързани с любовта. Ако още не сте заявили участието си, то можете да го направите на : events.xyli.leonis@gmail.com