Ако сте се оплаквали, че ви е скучно, то сега няма да имате тази възможност. Юли започва с една много висока енергия. Няма да ни позволи да мързелуваме, нито ще ни позволи да сме разделени от чувствата и емоциите ни.

През тази седмица имаме много мощно пълно слънчево затъмнение и новолуние в знака на Рака, точно на 10ия градус. Всички представители на знака родени точно сега, ще имат една вълнуваща и различна година напред, в която ще се случат тези промени, за които е готова душата ми. За всички останали новолунието ще ни накара да се обърнем към всичко емоционално скъпо и съкровено в живота ни и да си дадем сметка дали го оценяваме и как да го запазим.

Седмицата е и подчертано активна и предполага действие. Марс навлиза в огнения знак на Лъва и ще ни направи дръзки, смели и решителни. Трябва да внимаваме, обаче, да не станем прибързани и агресивно докачливи, защото това би попречило сериозно в любовта. Любовта сега ще е страстна, но и крайна и драматична. От нас зависи в коя от двете крайности ще се позиционираме.

И това не е всичко. Сатурн прави съвпад с Южния северен възел и ще изкара от миналото и от кармичния ни път темата за отговорността и личното достойнство. Ще се изправим пред стари ситуации, в които сме бягали от отговорност или сме поемали толкова отговорност, че тя ни е скършвала. Сега ще трябва да вземем това решение, което е добро за нас и няма да ни тласне в крайност.

И след като сте разбрали, че това не е всичко, информацията продължава да набъбва. И Меркурий става ретрограден между неделя и понеделник, а предишните два дни той ще е в опасната си стационарна позиция. Възможно е в в петък и събота да имате проблеми в общуването, да има аварии с коли или непредвидени проблеми, свързани с пътувания и комуникация. След неделя той ще започне плавно да обръща погледна към самите нас и да изследва дълбочинно какви са нашите лични проблеми в общуването и в свързването с другите.

Всичко това ще се случи в рамките само на седем дни, но ефектът на всичко ще е толкова голям, че ще ни държи цяло лято. След тази седмица и самите ние няма да сме същите.