Тази седмица носи голямо облекчение. От една страна ще се насладим на енергията на Новолунието в знака на Лъва, а от друга страна ще се отървем от влиянието на ретроградния Меркурий, който тази седмица ще стане директен.

Тази година новолунието в Лъв ще се случи на 8 градус. Говорим за супер луна, но когато е намесен знака на Лъва, всичко е супер. Новолунието е много силно и носи сладостта на една отровно сладка торта. От една страна е удоволствие да я ядеш, но от друга страна можеш да се разболееш, ако прекалиш с количество.

Много е силна енергията на това новолуние. Може да се тълкува и като подчертано позитивна по отношение на решителност, на смелост, на нови инициативи и старт на творчески проекти. Може и обаче да носи известен елемент на напрежение, на стрес, за рязка промяна.

Възможно е да скочим от една страст в друга, без да сме си починали. Това може да е нова връзка, нова работа, нов проект и вместо да започнем с нови сили, ще започнем само е ентусиазъм, но и с умора. Много важно е сега да не сме прекалени.

Като всяко новолуние и това носи идеята за новотo начало, но поставено в сезона на затъмненията и ретроградните планети, можем да се върнем към старата мъдрост, че “всеки край е едно ново начало”. Едновременно ще приключваме за себе си, за семейството си, за близките ни и ще започваме нови процеси. В този ред на мисли това новолуние може да ни даде както нова и страстна любов, така и може да постави края на стара и страстна любов, която е изчерпила ролята си в живота ни.

Ето ги и най-важните неща, които трябва да знаем за това Новолуние:

  1. То ще ни накара активно да слушаме сърцето си и да изпълняваме това, което ни казва. Тези, които го направят, ще се чувстват щастливи. Тези, които не го направят, могат да имат редица проблеми, свързани със сърдечната чакра.
  2. Чудесен момент за започване на нови любовни взаимоотношения, отдаване на хоби, занимание с деца и активно мислене по въпроса за бъдещо родителство. Тези, които искат деца, но до момента не са се осмелявали, сега ще им бъде дадена сила да вземат правилното решение. Темата за децата и проблемите с децата също ще излезе на преден план.
  3. Може да има отключване на творчески възможности. Това може да е активиране на загърбен талант, а може и да е нужда от някаква арт терапия, която да помогне на личността да мине по-лесно през проблемите на ежедневието. Възможно е отключване на стари заложби, които носим от минали животи.
  4. По един ясен начин ще разберем какво обичаме и какво не обичаме. Това е много ценно познание, което ще ми помогне да се насочим към това, което обичаме и да се разделим, без излишни драми, с това, което не обичаме и вече няма място в живота ни.
  5. Сега е идеалният момент да се обърнем към детето в себе си и да си поговорим с него, да разберем какво иска, какво му е липсвало и какво можем да му дадем ние, вече като зрели личности.

Желая ви много осъзната мъдрост!