Земната енергия е много силно застъпена през тази седмица и това е чудесно. Всички планове и идеи ще могат да се реализират по един земен начин. С други думи седмицата е добра не само за правене на планове, но и за реализацията им.

Правилното поведение е практично, логично и последователно. Сега не е моментът за бунт, за революция и за промяна, а по-скоро е добре дас се следва установения ред. Това ще ни даде чувство за сигурност и за комфорт.

Всичко това ще кулминира в новолунието в знака на Девата, която ще се случи в петък по обяд. Енергията около всяко новолуние е сложна. Възможно е тя да е много слаба в четвъртък и всеки да усеща някаква липса на комфорт в емоционален или физически план, загуба на тонус и концентрация. За сметка на това уикендът се дава като много силно наситен на позитивна енергия.

Винаги говорим за позитивната нова енергия, която дава Новолунието. Сега пак ще я има, но няма да е нито така нова, нито така позитивна. Има редица фактори, които ни карат да сме внимателни. Всеки един от тези компоненти ни показва, че трябва да сме внимателни и за нас да важи поговорката: „Сто пъти мери, а само един път режи”. Енергията на Девата изисква да сме много внимателни по отношение на детайлите и на малките компоненти, които обикновено ни убягват. Това се отнася както до битовия ни и ежедневен живот, така и по взаимоотношенията с другите. Отговорът на всички заплетени ситуации ще се крие в това да акцентираме над детайла.

Ето ги и най-важните неща, които е добре да знаем сега:

  1. Определено ще има начало на нови процеси в живота, но те ще се случват бавно и методично, след като всичко е било много добре изпипано. Това може да се отрази по един напрегнат начин на нетърпеливите хора и тези, които искат нещата да стават бързо и по техния начин.
  2. Новолунието се свързва и с темата за здравето. Ще трябва да се погрижите за него. Изненадата тук ще е, че няма да можете да пиете хапчета ден-два и да ви мине, а ще трябва да промените начина си на мислене и отношението си към живота, за да облекчите собствената си енергия, а оттам и здравето. Този процес ще изисква дисциплина и ще отнеме време.
  3. Определено ще ви се иска да промените работата си, да промените задълженията си и да промените средата от хора, която ви заобикаля. Това ще стане. Процесът ще е успешен, само ако знаете какво реално променяте в себе си и към какво се стремите, защото ако не сте наясно, просто ще си пренесете проблемите от едно място на друго.
  4. Сега е идеалният момент да подредите себе си като идеи и като планове, но и като емоции и преживявания. останете сами със себе си и си дайте време за тази подредба.
  5. Какво е най-позитивното в цялата ситуация? Това е фактът, че ще минем през ситуации, през които винаги сме искали да минем и чак сега ще разберем дали наистина ги искаме или просто сме били подведени и сме действали на базата на илюзиите. Енергията сега ще ни даде да пробваме, да тестваме, да преценим и в последствие да реализираме потенциала си.

Желая ви много мъдрост и вдъхновение!