Главната роля през тази седмица се играе от Сатурн. Той става директен и продължава да се движи напред през знака на Козирога. Именно представителите на този знак могат да усетят известно облекчение през тази седмица и да усетят, че енергия, която е била статична през изминалите месеци, сега се задвижва и продължава напред.

Ретроградният период, който беше характерен за изминалите месеци, беше насочен към това да разгледаме по един дълбок начин отговорностите, които имаме в живота. Целта беше да разберем, че най-голямата отговорност, която имаме, е тази към самите нас. За много хора това осъзнаване беше трудно и мина през редица драми. Тези, които го осъзнаха, намериха и решението. Тези, които не го осъзнаха, продължават да обслужват интересите и целите на другите и се чудят защо не са доволни от себе си и от постиженията си.

Директният период, който се случва в момента, носи още една характеристика. Докъм края на месец Декември Сатурн продължава да се движи през сенчестия си период, докато навакса ретроградното движение. Преведено с прости думи, сега имаме възможност да завършим това, което сме планирали в изминалите месеци и да го доведем до край по един успешен начин.

Директният период е отличен по отношение на това да фиксираме новите си цели, да довършим старите и да се справим с тези отговорности, които мъкнем от миналото. Възможно е решението да бъде да споделим тези отговорности, да ги откажем или да доведем процеса до край.

Стационарният период на Сатурн или това, което от земята изглежда като неподвижен Сатурн ще се случи на 17ти и 18ти Септември. Това са особени дни, в които не е добре нито да стартираме нещо важно, нито да го приключваме окончателно – няма значение дали става въпрос за лични отношения или професионални.

Това е седмица на една своеобразна мъдрост за всеки един от нас. И на забравяйте, че отговорността за собствения ни живот и за личното ни щастие си е само наша. Ако ние не можем да се погрижим за себе си, няма кой да го направи. Точно на това ни учи Сатурн – на дисциплина към самите нас.

Желая ви успех!

PS. От известно време ми пишете, че книгата за Сатурн е изчерпана и не можете да я намерите. Имам добра новина! Вече е на пазара новото й издание. Повече по темата можете да намерите тук: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3608258905867100&id=596111053748582