Изминаха пет месеца, в които Плутон беше ретрограден. Това беше един  много интимен и съкровен период, в който ние се обръщахме към дълбините на нашата същност. Някои го направиха успешно. В дълбините намериха съкровища, други изчистиха дълбините и сега емоциите протичат с лекота. Някои се уплашиха и не направиха нищо, просто дълбините им се сториха прекалено дълбоки. Всичко продължи да се натрупва и догодина ще имат отново възможност да се обърнат към себе си и да изчистят това, което вече им тежи непоносимо много.

На 03 Октомври Плутон отново става директен и нашите най-дълбоки желания и копнежи ще започнат да излизат на преден план и ще искат да бъдат видени. Възможно е да усетите много промени в енергията, която ви заобикаля, а оттам и в настроението ви през първите дни на месеца.

Тъй като Плутон се намира в знака на Козирога, това ще са желанията с публичност, с власт, с изграждане на качествен публичен образ.

Това е и преходен момент, в който стари тайни, които са били пазени от нас или ние сме пазели от някого, могат да бъдат разкрити и това ще доведе до промяна в сценария на живота ни.

Плутон е много умел. Той вада много сила, а от нас зависи накъде ще я насочим. Смелите ще я насочат към това да променят живота си към по-добро. Тези, които са подвластни на страховете, ще използват Плутон като „стоп“ бутон. Те ще използват цялата си енергия да задържат настоящата ситуация колкото се може по-дълго. Ако направите това, трябва да знаете, че се генерира много голямо количество енергия, което в един момент задължително ще избухне и това ще е момента, в който пуснете контрола или, казано с други думи, се успокоите.

Тази седмица предполага и още редица енергийни промени, свързани с поведението ни, начина ни на реакция, начина, по който правим избор, но за всичко това ще си говорим допълнително. Най-важното в момента е как преминаваме през личностната трансформация, която ни дава Плутон със смяната на движението си. Това е акцентът.

Сега е моментът да решим дали ще използваме енергията активно и ще действаме или ще я използваме, за да блокираме случващото се и да се опитваме да предотвратим всяка промяна в живота ни.

Вярвам, че всеки ще направи най-добрия избор за себе си! Желая ви много мъдрост!