Това пожелание е за всички, които реално усещат енергията на Коледните празници, а не се опитват да се впишат в това, което им се казва, че трябва да усещат.

Обикновено енергията на този тип празници е тежка, защото в нея има много „трябва“, има традиции, има случване, което се предава от поколение на поколение и то няма как да се случи, защото „така трябва“. Все повече хора, обаче, копнеят да правят това, което искат.

Празниците са за да се празнува, за да си весел и щастлив, а всеки има свой уникален начин и разбиране за това какво е празник. Понякога тази представа не съответства на традиционната. Последната дори тежи.

Повечето хора искат да си починат по празниците, а не да се скъсват да готвят, чистят и да се държат неестествено приповдигнато с гостите, на които „трябва“ да окажат уважение.

Енергията на празниците е тежка именно от идеята за принудата, за която дори не трябва да се говори, а трябва да се смята за голямо щастие, от което никой не може да се откаже. Тази година енергията е по-тежка. Силните трансформации, които вече текат в енергиен план, са на ход и дори да се опитваме да не усещаме, не ни се получава. Отчуждението, принудата, липсата на естествена споделеност и идеята за „трябва“ са по-силни от всякога.

Когато не намирате щастието си в колективната норма, то значи е идеалният момент да се запитате какво ви прави точно вас щастливи. А когато го разберете, да се замислите кой ви пречи да осъществите личното си щастие.

И не, вече не е ценност да си оцелял, това е ценност, която вече енергийно е подмината. Това да се наядеш до пръсване не седи в основната на щастието. Сега е важно да си щастлив през сърцето си, а за да си щастлив трябва да си себе си, да си позволиш да изградиш връзката със себе си. Защото, когато си себе си, можеш да споделиш личното си щастие в другите и да ги направиш и тях щастливи.

Не се чувствайте виновни ако ви се спи, не ви се готви, не ви се занимава с децата и не искате да виждате роднините си по празниците. Вие имате това право, особено ако това ви прави щастливи.

Това, което искам да ви пожелая наистина е да си позволите да сте щастливи!

Щастливи празници на всички желая!

Хули Леонис

PS. Като подарък ви споделям това видео, с което най-много се гордея за 2019г. Приятно гледане!