В духа на големите енергийни промени, днес в 7.17 настъпи и Новолуние в знака на Козирога, последвано от слънчево затъмнение.

Намираме се в края на годината, но тази енергия е на край и начало. Остарелите модели трябва да си отидат, за да дойдат новите. Новината е ,че това ще се случи за всички. Съвпада на Плутон и Сатурн ще помете, като една огромна вълна, всичко ненужно и затова енергията ще е по-благоприятна за тези от вас които позволят промените да се случат осъзнато и с готовност. Тези които се държат панически за старото ще трябва да се разделят с него по трудния начин.

Затъмненията винаги носят елемент на карма, а карма винаги носи елемент на дълг и на нещо, което трябва да направим, независимо каква е волята ни. Този път, това, което трябва да направим, е свързано с публичния ни образ и с начина, по който другите ни възприемат. Можем да променим по положителен начин този образ, а може и просто да осъзнаем по какъв начин ни виждат другите и да преценим дали това ни харесва или не. Ако ни харесва, то можем да засилим този образ, но ако не ни харесва, то можем да го променим по един осъзнат начин, като се съобразим с изискванията на другите.

Темата за авторитетите също излиза на преден план. Ще осъзнаем за себе си доколко сме истински авторитетни в живота ни или просто живеем в една собствена илюзия, в която ни се иска да сме такива, но реално не сме. Този процес може да доведе и до сблъсък с другите авторитети в живота ни – родителите, шефовете, партньора, т.н.

В този енергиен преход много от страховете ви ще бъдат активирани и това е нормално.  Реално ще осъзнаем, че всички проблеми се намират в самите нас и в страховете, които носим. В момента се активира много силно страха от провал, който ни пречи да сме смели и да постигнем това, което искаме. Ако искаме успех, то първо трябва да поработим над този страх.

Колкото и да се опитваме да бягаме от отговорности, те сега сами ще се появяват на вратата ни и ще ни се представят, защото трябва да ги приемем. Първата отговорност е към самите нас и решенията, които взимаме за себе си. След това идват отговорностите към другите.

Новолунието в Козирог ни дава възможност да направим сериозни планове, които да реализираме през новата година. Те ще се базират на нашата лична отговорност и на амбицията ни. Сега е моментът да разберем за себе си какво за нас е личен социален успех. Мнението на другите ще ви е ненужно, затова не го слушайте, а слушайте себе си.

Не се плашете от тези промени. Погледнете с готовност и осъзнатост към бъдещето си. Усетете себе си и се свържете с отдавна забравената си истинска същност и вижте какво ви прави щастливи, усетете по кой път ви тегли сърцето и тръгнете по него. Тръгнете смели и готови да помолите за помощ и да я получите. Пътя не е лек, но го вървите заради най-важната причина- Себе си!