Толкова наситен на енергия е Януари. Минават ден след ден, а ни се струва, че минава година след година. Толкова много събития отвън, но и толкова много събития, усещания и емоции в самите нас.

Краят на тази седмица е особено важен и силен като енергия. От една страна ще се случи точния съвпад на Плутон и Сатурн. Това ще е кулминацията на енергията, но и ще даде тласък за редица промени в живота ни, които ще се случат през следващите два месеца.

Още едно събитие ще даде силен тласък за промени в живота ни, но този път за следващите шест месеца. Това е пълнолунието в знака на Рака, което съвпада и със затъмнение. Темите, които излязат на преден план ще са тези на личния и професионалния живот. Ще си дадем сметка как отработваме тези теми и дали не сме прекалено залитнали само в едната крайност.

Възможно е хората, които са били дълго посветени на дома и на семейството да поискат да намерят своята собствена социална и публична реализация, а тези, които са били много отдадени на работата, да пожелаят да инвестират времето и усилията си по отношение на дома и на семейството.

 Възможно е този преход да не е лек и плавен и да не става на базата на кротко взето решение на кухненската маса, а да има събития от външния свят, които да ни тласнат в новата посока.

Темата за родителите и връзката с тях ще излезе на преден план. Възможно е да, ако сме смятали, че приличаме само на майка ни, сега да открием, че много приличаме на баща ни и обратното и да ни трябва време и помощ да осъзнаем тази скрита, забравена част от самите нас.

Връзката със себе си ще преминава през баланса между професионалните и личните задължения, между това да си отговорен, но и да можеш да си лек, безгрижен и мил. Залитането във всяка една от крайностите ще е тежко, затова избягвайте го!