На 9 март в точно в 20.15 ни очаква Пълнолуние на 19 градуса в знака Дева.

 

Всички усещаме енергията на този период и основната тема е страх от болести. В период на грипна епидемия и опасност от нов и непознат вирус, всички усещат заплаха за своето здраве. Това се свързва и със силните енергийни промени на тази година.

 

Пълнолунието отразява много точно как енергийните промени се отразяват не само на физическото ни тяло, но и на всички останали, по-фини тела, които притежаваме. Възможно е то да ви донесе както физическа отпадналост, така и емоционално и пространствено объркване – да не сте сигурни къде сте, какво правите и лесно да губите концентрацията си.

 

Какви са най-важните теми свързани с Пълнолунието в Дева:

 

На първо място то има за цел да ви заземи и да ви накара да стъпите стабилно на земята. Енергията на пълнолунието ще ви постави по един категоричен начин в ежедневието, като ви накара да се изправите пред него и да го приемете.

 

В момента е добре  да пречистите мислите си като започнете от това да простите на себе си за всичко, от което сте недоволни, и продължите през това да пречистите тялото си. Може да направите кратка пречистваща диета.

 

Пълнолунието може да акцентира над физически проблеми, които имате от дълго време и да ви подскаже как да ги излекувате чрез справяне с трудните емоции, които носите. Медитативни практики и разходките сред природата могат да са ви много полезни в момента.

Несериозното отношение и влизането в ролята на жертва сега няма да е правилното поведение. От вас се изисква да поемете лична отговорност за това, което ви тревожи и искате да промените.

 

Пълнолунието ще ви покаже до каква степен умеете да служите на себе си и до каква степен пилеете енергията си към хора и каузи, които не я заслужават. Защитете собствената си енергия и дайте пространство на себе си.

 

Положителната новина е ,че на 10 март Ретроградния Меркурий отново става директен и вече ще може да осъществите всичките си планове и идеи по един хармоничен начин.

 

Пожелавам ви да преминете през енергията на този период мъдро, осъзнато и с много доверие към живота.

 

Желая ви много успех!