Отдавна не бях писал в сайта, защото ми трябваше време да подготвя последните си книги. В началото на новия сезон, бих искал да споделя някои мои мисли. Много ми хареса един коментар, свързан с работата ми, който получих на един от семинарите. Участник ми сподели, че вижда моя метод като едно обръщане към себе си. Точно така го виждам и аз.

Хули терапията е процес, в който аз ви помагам да се обърнете към себе си, да се свържете със себе си и да се осмелите да живеете живота си. Аз съм просто помощник в процеса, а вие го изпълнявате. Аз не ви давам отговори, а ви помагам сами да стигнете до тях.

Аз вярвам, че ние играем един своеобразен моноспектакъл, а светът, който ви заобикаля просто ни отразява. С други думи – ако няма любов в живота ви, то не я носите в сърцето си; ако няма доверие в живота ви, то вие не го познавате; ако животът ви е изграден от конфликти, то вие носите конфликта в себе си. Аз мога да ви ви помогна да откриете отново любовта в себе си, да се доверите отново на живота, да се разделите с конфликта, но не мога да ви дам наготово мир, хармония, любов.

Повечето хора не живеят, а умират. Процесът изглежда по един и същ начин, но отношението към него променя енергията. Човекът, който живее е щастлив и се наслаждава на всеки момент от живота си. Човекът, който умира е жив само във физически план, но душата му се е отказала, апатична е, усеща, че много се е отдалечила от себе си и от живота си, не може да се намери и затова предпочита да умира в скромната си, тиха и СПОКОЙНА апатия.

Подчертавам тази дума, защото почти всички хора са възпитавани в това, че спокойно е равно на умряло. Хората живеят в умрели връзки, нямат емоции, няма случване и се самозалъгват, че това е спокойствие, но то не е, то е смърт.

А какво е спокойствието? Ще остава на всеки един от вас да усети своята, лична интерпретация за това усещане, когато се видим на живо и се осмелите да минете през моят метод на енергийни медитации.

Какъв е моят метод?

Той, разбира се, се базира на астрологията. Но това е дълбинното ниво на астрологията, с което аз работя и затова на живите консултации не говорим за нея. Астрологията е моят метод, тя е моята помощница.

След това се включва анализа на родовата енергия, който се случва под формата на интервю. То много ясно показва до каква степен човек е себе си, живее живота си и се познава.

И след като астрологичната карта е построена, интервюто направено и са установени темите за работа, се пристъпва към енергийните медитации или, както аз ги наричам, игрите на визуализации в подсъзнанието.

Оттук нататък аз ставам просто помощник във вашия процес на лечение, който се базира на осъзнаване.

Описан с две думи методът звучи лесен и приятен, но реално е продължителен и много дълбок.

За кого е подходящ този метод?

За да отговоря за кого е подходящ моят метод, трябва да дам малко предистория и да обясня за кого не е подходящ. Преди да започна е важно да спомена, че той категорично не е подходящ за хора с диагностицирани психологически проблеми.

И така – докато учех астрология, винаги се чудех защо има такава голяма обреченост в тълкуването. След това видях, че и други методи за анализ и прогноза като нумерология, фън-шуй, таро – всички те могат да носят елемент на обреченост. Той звучи по следния начин – „така ти е писано“. И да ви кажа истината – това е самата истина.

Така ви е писано, когато нямате никаква връзка със свободната си воля.

Че кой има? – бихте попитали вие. Този, които е извоювал обратно свободната си воля и я упражнява – има. Да, възпитанието и образованието ни учат да я забравим, но това не означава, че нея я няма, просто погледът ни е бил съзнателно насочен в друга посока и са ни накарали да вярваме, че нея я няма.

Ако живеете живота си както ви е писано, без да упражнявате свободната си воля, то наистина може да ви бъде прогнозирано на 100%. Хората, които не използват свободната си воля, а това са повечето, живеят в хипнотичен ритъм – хем са живи физически, хем духовно не са, те съществуват и оцеляват, а това, което ги мотивира да продължават напред е НАДЕЖДАТА.

Отново подчертавам дума. Защо? Може би знаете колко много мразя това понятие и интерпретацията, до която е сведено в съвременния свят. В него надеждата е синоним, че някой ще те спаси, че животът сам ще се промени, че ще дойде принцът или принцесата и ще те направи щастлив, а ти просто ще си съществуваш, няма да правиш нищо, защото просто си в процес да очакваш щастието да те намери.

Този модел на поведение е изключително ценен в социален план и неслучайно хората са възпитавани в него, защото той предполага пасивни, депресивни и очакващи хора, на които може да им се хвърля бегла представа за неясна надежда, а те да прекарат целия си живот, очаквайки я.  Този тип хора живеят с очакването нещо да им се случи отвън, да им кажат, че им е писано нещо хубаво, че другите са виновни, а те са прекрасни и няма за какво да се притесняват.

Събитията, които лесно им се прогнозират са тези, които не изискват съзнателно участие от тяхна страна, а по-скоро им се случват. Това са хората, които се страхуват да се разделят с партньора, когото мразят, защото се страхуват от самотата, която не познават, но баба им им е казала, че е много страшна. Това са хората, които треперят за работата си, която презират и не искат да вършат, но пък работодателя е длъжен да им плаща, защото трябва да се живее. Това са хората, които отглеждат децата си в страх да не умрат и да не се разболеят, но някак си не им остава време да ги обичат и това е нормално за тях, защото това е и възпитанието, с което са възпитани.

Това са хората, които не знаят, че имат свободна воля, а дори да го знаят, не искат да я използват, защото ги е страх от промени, от поемане на отговорност за себе си и за личния си живот.

Току-що ви описах трагичната интерпретация, която идва от астрологията и другите прогностични методи. Тя винаги е трагична, когато няма свободна воля.

Има и друга форма на консултиране – тази на позитивното програмиране. Тогава човекът, който ви консултира, ви успокоява, че всичко е наред и ви чака светло бъдеще, вие сте щастливи и ходите на регулярни консултации да проверите какво ви е писано, очаквайки че ще чуете хубави неща.

И в двата случая астрологията може да се смята за псевдо наука. В единия се тълкува негативно и трагично, като всичко е опасно и трябва да се внимава, а в другия случай всичко е позитивно захаросано. Тази интерпретация се дава, защото има нужда от нея. Хората имат нужда от наука и професионалист, които да им кажат, че са добре и всичко ще се оправи.

Това беше и астрологичното познание, с което аз се запознах и се очакваше да отработвам. За мен то нямаше смисъл. За виждах много повече в астрологичната карта, тя сякаш се движеше и ми показваше какво е било, какво е и какво би следвало. С годините стигнах до още по-големи познания и по-дълбоко тълкуване на астрологията и осъзнах едно – масовият човек няма нужда от всичко това. Той не познава себе си и на повърхностно ниво, не живее собствения си живот, каква нужда има от дълбинно познание за себе си? То го плаши, ужасява.

Няма да забравя как дама си беше записала час при мен и беше получила подробно описание на метода ми, беше се съгласила да мине през консултация и беше изразила готовност. След консултацията ми каза, че никога не се е чувствала толкова зле в живота си, защото, както тя каза, аз я бях “съсякъл“ с твърдението, че тя прилича на роднините си и е свързана с родовата си система. Сподели ми, че просто е искала позитивни предсказания, за които да се хване и да се чувства добре. Повечето хора имат нужда от това. И го получават. Не от мен.

Всичко това направи моята работа много бутикова. Това означава, че предлагам нещо ценно, което може да се оцени от малко хора, но за тях то е безценно. За масовият потребител то е безполезно, ненужно и не разбираемо.

Това безценно нещо е възможността да се обърнеш към себе си, да се опознаеш, да се подредиш по един нов начин, да бъдеш себе си, да живееш живота си и да си щастлив, застанал в емоционалния си център и изпълнен с любов и благодарност.

Сигурен съм, че и предишното изречение звучи като пълна глупост на повечето хора, които искат да знаят дали някой ще ги обича едностранно страстно и безусловно, ще се грижи за тях и ще ги прави щастливи.

Сигурен съм, че за правилните хора, това изречение звучи като това, което винаги са търсели.

В моята работа аз не ви казвам, а ви помагам сами да намерите решението си и да го усетите в себе си. Помагам ви да се свържете с вашата собствена истина, тази която е скрита в подсъзнанието ви и очаква да бъде чута.

Какво ви пречи да я чуете? Съзнанието ви, което е изпълнено със страхове и псевдо истини, в които сте били възпитани. Съзнанието, което ви е сковало и ви кара да съществувате с надежда, но не и да живеете.

Не виждам никакъв смисъл да се прогнозира на хора, които нямат никаква връзка със собствената си воля и като едно допълнение в живота си, чакат нещо да им се случи. Тези хора изпускат огромни и безценни моменти, но те дори не усещат, че тези моменти идват и си отиват, точно като магическите и многоцветни води на реката на баба Хола. За тези хора всичко е сиво и минава от черно до мръсно бяло – няма нюанси, няма нищо.

Интерпретацията на рождената ви карта също може да бъде както повърхностна и да се твърди, че щом сте зодия Скорпион сте много сексуални, но може и да се тълкува дълбинно, във връзка с родовата система, както съм описал в „Преходът към себе си“.

С годините пренесох астрологичното си познание в книгите, които пиша. Те са написани така, че все едно са директно за вас. Сглобявайки информацията от тях, можете да получите така мечтания хороскоп. Разбира се, тематиката трябва да ви интересува, както и да сте готови на самоанализ. В противен случай няма да се припознаете в нищо от написаното.

Вярвам, че ако човек иска да работи с мен, една от правилните стъпки, подготовката за живата среща, е запознаването с книгите ми. В тях лесно се усеща енергията ми, метода ми и темперамента ми. Ако те ви допадат, то и живата среща би ви допаднала.

За хората, които усещат, че са готови да обърнат поглед към себе си, но все още не могат да дефинират темата си, постоянно организирам енергийно лечение, което се случва он-лайн и се нарича „ Преходът към себе си“, както и живото събитие с име „ Погледът към себе си“. Това са две събития, на които можете да започнете процеса на лечение на връзката със себе си.

И тъй като съм само един човек, няма как да мога да работя с всеки, който иска да ме види. Ако искате просто да се запознаем, то възползвайте се от представянията на книги, които регулярно се организират. Ако искате прогноза или да ви разказвам за вас, то не идвайте на консултация – ще си загубим взаимно времето.

Ако обаче усещате, че Хули терапията е подходяща за вас, то пишете ми. Моята работа се базира на усещания и на интуицията. В нея няма логично обяснение и срокове. Затова за мен е важно да усетите, че искате да се видим, а не да го решите!

Винаги съм нетърпелив и щастлив да се запозная с новите, подходящи за работата ми хора –тези, които ще я усетят и ще можем заедно да сътворим чудеса. Затова и работя.

Очаквам ви,

Хули Леонис