Опитът, който натрупах в енергийната работа, През последните години,  ми позволява постоянно да задълбавам, да откривам какво има зад всеки блокаж, какво пречи на човек да продължи живота си, да излезе от псевдо зоната си на комфорт, в която реално умира.

Виждам как хората не си позволяват да се свържат с живота, с щастието, с изобилието. И няма толкова много пречки отвън, напротив, те сами си пречат.

Защо ли? Защото ги е страх.

Животът, който живеем, се базира на страхове. Той винаги е бил опасен, под една или друга форма. Имало е войни, болести, мизерия. Животът е бил опасен и заплахи са дебнели отвсякъде.  Затова и векове хората не са живеели, а са оцелявали. Сега вече хората много повече „живеят“ , но живеят и с наследените страхове на оцеляващите поколения.

Страховете са като катран. Те са гъсти, плътни и нелогични. Всеки се страхува от различни неща. Един се страхува от високо, друг от вода. Този, който се страхува от високото, може би обича водата и обратното. Това означава, че и страховете са много субективни и ако бъдат погледнати по един различен начин, тяхната сила може да бъде намалена, а дори и да бъдат заличени.

Годините на пандемията, обаче, ни показаха и един друг страх. Това е страха от страховете на другите. Страховете са заразни. Когато всички са заразени със страх, колкото и да си смел и центриран, пак, малко или много се заразяваш. Уплашиш ли се, тогава влизаш в програма оцеляване и се сковаваш. Именно това се случи със света в последните две години – той се скова от страх.

Страхът може лесно да бъде видян с просто око в живота ни, в тялото ни, в поведението ни. Страхът винаги се свързва със скованост в тялото, с непрестанно тревожно мислене, което води до фаталистични, хипотетични сценарии, насочени към бъдещето. Той прави хората свити, с празни и студени погледи, дишащи  трудно.

В здравословната ви доза страхът може и да е полезен. Той е полезен, когато действа като маркер в живота ни – да ни покаже, че просто нещо е опасно. Примерно виждат висока скала и страхът се активира, за да не се доближите. Когато обаче страхът започне да доминира в живота ви, той се превръща в механизъм за само изтощение. Той винаги показва нарушена връзка със себе си и с живота.

Ако животът е динамичен и развиващ се, страхът е сковаващ и изкарващ човека вън от живота му, вкаменява го на едно илюзорно сигурно място, където той остава да страда, докато мисли, че е в безопасност и живее в сигурност.

Страхът може да се отнася до живота ни, до това да се свържем емоционално или физически с другите, да се доверим, да бъдем себе си.

Всички споменати сценарии аз наблюдавам в ежедневната ми работа. Виждам как хората виждат живота през страховете си и именно поради тази причина го виждат страшен.

През последните години бяха нагнетени и много страхове от медиите, свързани с настоящата ситуация в света. Хората останаха с впечатлението, че свикнаха с тези страхове и ги преодоляха, но истината е точно обратната. Страховете се загнездиха много дълбоко в подсъзнанието и се превърнаха в част от „новата, нормална“ реалност на човека.

След всичко написано, усетих, че е дошъл моментът за лечение на страховете и разбира се, когато бях готов, се появи и инструментът. Това е процес от 13 срещи, на които ще лекуваме страховете. За този процес ще отделим три месеца и ще се срещаме веднъж седмично в ZOOM. Изборът на тази платформа се дължи на факта, че много хора от чужбина, искат да участват в процесите. Така ще имат тази възможност.

Преди да предложа нещо, аз винаги го изпробвам на себе си. Формата, която съм избрал, е най-меката и комфортна форма за лечение на страховете, която познавам. Вярвам, че един страх трябва да се погледне отстрани безпристрастно, за да се разбере, че той не е така страшен. В процеса ще използваме отново игри на визуализации, по-популярни като моите медитации, ще използваме и лечебните честоти, с които работя, ще има споделяне, ще има обмен на енергия и заедно ще постигнем крайната цел.

Крайната цел е степента на уплаха да се намали толкова, че човек да може отново да чуе себе си и да види живота си като забавен, вълнуващ и интересен, а не като заплаха.

Знаете, че в моите процеси не е важно толкова са се разбере, колкото да се усети. Разбирането идва само след усещането. И така – ако усетите, че това е вашият процес и искате да се погрижите за себе си, то запишете се.

Повече информация за участието в процеса можете да получите на мейла: events.xyli.leonis@gmail.com