Искам да ви поканя на поредната стъпка от процеса „ Да напуснеш 3Д“. Това е събитието, посветено на бащата, което нарекох „ Разскачването с бащата“.

Искам да дам малко предистория. Тя е свързано с едноименното събитие, посветено на майката. За един уикенд направихме чудеса и стигнахме до такава дълбочина, свързана с конкретната тема, която и аз не съм очаквал. Хората бяха много изумени да се запознаят с лица на майка си, за които не са предполагали, че тя притежава. Бяха озадачени от това, че майката не е само тяхна майка, а тя има и много други роли.

Майката е един ресурсен университет за всеки от нас с многото роли, които упражнява в живота си. Уроците, които ни дава не винаги са позитивни. Те зависят и от това познание и развитие на личността, до което тя самата е стигнала.

Когато се говори за майката, всеки е компетентен. Всеки има мнение. И лошо и хубаво. Майката понася много обвинения и в крайна сметка нейният образ винаги е очернен.

От една страна това се дължи на безкрайните очаквания от страна на детето, които са възпитани в него от приказките и разказите, които писват майката като безкрайно мило, грижовна и винаги на разположение на това дете, готова да отрече себе си и личността си.

От друга страна майката е също жертва на тази приказки. Никой не учи една жена как да е майка. Очаква се, че става естествено и „то само ще си дойде“. Много често моделът на другите жени в рода е крайно токсичен, но от младата майка се очаква естествено и без да повтаря отровния модел на предците си, да е отлична. Задачата, така обусловена, е невъзможна.

Оттам започва отчаянието на младата майка. Тя живее в страх и вина, че е лоша майка. В страх и вина започва да възпитава детето си, което започва да трупа недоволство към нея, особено когато тя му отказва да бъде негов енергиен роб постоянно.

И знаете ли, тя му отказва с вина, че му отказва и затова пак се предава вина. Ако отказът бъде спокойно споделен и даден като позитивен пример, детето ще го разбере. Но то пък кой е спокоен в наши дни? – бихте казали вие. Ами така е- никой.

Голямото заключение на това събитие е, че повечето хора смятат, че майка им ги тормози, държи, тя не иска да се разскача с тях, но всъщност е обратното. Те не смеят да я пуснат, да пораснат и да поемат грижата за собствения си емоционален свят. Майката е толкова удобна за обвинения и за лични неудачи. Толкова лесно може да се отмести фокуса от себе си към нея и да не се вижда личната отговорност на всеки.

Всъщност голямото разскачване се състои в нещо много просто. То се състои в това, в енергиен план, да изберете себе си и да оставите майка ви на спокойствие.

След 21та ви навършена година означава да търсите отговорността и вината само в себе си. Само когато ги припознаете, само когато усетите и разберете, че са ваши, вие имате сила да ги промените, излекувате. Ако смятате, че вината и отговорността за вашия провал са свързани с майка ви, то тогава ситуацията е безнадеждна – силата и уменията не са във вас – в нея са, но те са там, защото вие още не сте се осмелили да си ги вземете като една зряла и възрастна личност. И да – след 21-та ви година вие сте точно това – зряла и възрастна личност.

Казвам всичко това, защото всеки има мнение за майка си, всеки може да каже нещо за нея – било то хубаво или лошо. Много малко неща могат да кажат хората са баща си. Много често, на живите консултации, чувам:“ Да, баща ми беше у нас, на дивана, но с това се изчерпваше ролята му на баща!“

Бащата е голямата загадка в живота ни. Той е образът, който малко или не добре познаваме. Той е липсващата част от нас, която остава неразгадана!

Много хора израстват без бащи. От този факт много мъже не разбират какво е да си баща. И ако при една жена майчинството е естествен и биологичен процес, то ролята на баща се изгражда с времето. Но кой учи мъжете да са бащи, ако това не е естествен и биологичен процес? Никой!

Много често децата нямат никаква представа за бащи си – те имат представата на майка си, приемат мнението на майка си за свое.  В енергиен план бащата е толкова родител, колкото и майката. Ние носим толкова родови програми от него, колкото и от майката.

Разскачването с бащата няма как да премине без опознаване на бащата. Ще бъдете изненадани колко много не го познавате и колко много приличате на него, независимо дали това ви хареса или не.

Погледът в живота ни често е насочван към майката, но голямата мистерия си остава бащата.

Затова ви каня на едно събитие, което ще е посветено ексклузивно на бащата, независимо дали го познавате или не, дали е жив или не. Енергийният процес, който аз водя, се свързва с разговор с подсъзнанието, а то знае всичко, има информация за всеки един детайл, който ви съставя. Именно то ще ви разкрие големите тайни, свързани с баща ви, а аз просто ще ви предоставя енергията и пространството това да се случи, но истинската работа ще свършите вие.

Само когато видим майка си и баща си в нас, тогава можем по най-зрелия и осъзнат начин да се насочим към себе си и да развием себе си. Не можем да премахнем частите „ майка ми в мен“ и „ баща ми в мен“,  но можем да ги осъзнаем и да им дадем по 5% участие в конструирането на нашата личност, а останалите 90% да инвестираме в себе си.

Разскачването с бащата минава през опознаване на неговата роля в живота ви и осъзнаване на уроците, които ви е дал. Продължава през това да осъзнаете коя е тази част „баща ми в мен“ и да я приемете, а накрая, на един енергиен кръстопът, да приемете и уважите ролята на баща ви като такъв, но едновременно с това да изберете себе си, отказвайки се от това да го спасявате, да сте му партньор, да го съжалявате, да го мразите и нелогично да очаквате той да се промени.

С изненада ще разберете, че всички тези чувства, които смятате, че изпитвате към баща ви, всъщност ги изпитвате към себе си. Време е да се облекчите, време е да се разскачите с баща си.

Знаете, че когато става въпрос за мое събитие, много по-ценно е да усетите, че искате да присъствате, отколкото да го решите. И така – ако темата ви дръпва и усещате, че е вашата, то ще се радвам да се видим на живо!

Повече информация за този процес можете да получите на мейла: events.xyli.leonis@gmail.com