Премина един уикенд, изпълнен с много интензивна енергия на промяна. Толкова много информация протече – както дълбоко позната и дъвкана, така и напълно нова и изненадваща.

Ще споделя някои от най-важните заключения, защото те се отнасят до всички.

  1. Ясно е, че живеем в общество, което ни дава рамка. Дава ни дори готови представи за нас самите. Дори ни създава илюзията, че ние сме работили в духовен път, за да стигнем до там и да разберем тази представи, но реално те винаги са били там зад витрината, наречена „ духовно“. Тези представи не са истински. Те са вече готови, за да ни дадат някаква илюзия и да ни отделят от основната ни задача в този живот- да бъдем себе си. В тези представи се казва, че имаме проблем с майка ни, а ако нямаме с нея, то имаме с баща ни, а ако нямаме и с него, то имаме със самооценката, т.н. Истината е, че майка ни и баща ни, както и всички други хора отразяват нас – нашите, лични, вътрешни проблеми. Няма време да ги обвиняваме, че отразяват проблемите ни. Дойде времето ние да поемем отговорност за тях и да ги решим. Ние имаме само проблем със себе си. Приемайки тази истина, само тогава можем да вървим нанякъде.
  2. Пътят, който си представяте, не е духовен. Това понятие се е обезценило от многократно, грешно използване. Зад този термин „духовно“ често се възприема да ходиш на йога, на медитация с купи или да четеш книги за себепознание. Хората, живеещи в забързания, ежедневен, често корпоративен свят, стават лесно духовни, защото са амбициозни и търсят и гонят резултата. Така да се научили. Днес ще съм резултатен в корпоративния свят със средствата на корпоративния свят, утре ще съм резултатен в духовния свят, но пак със средствата на корпоративния свят, защото само тях познавам. Ами…просто не може да се случи! Ако трябва да се прочетат 100 книги и да се отиде на 100 практики, тези хора могат да изпълнят програмата за 3 месеца и да се чувстват напълно духовни. Останалите ще ги гледат с трепет и вълнение и ще им се възхищават на резултатите. А какви са резултатите? Разтеглена дъвка за мозъка, която го е превъзбудила и объркала, но не е довела до нищо. Пътят е единствено и само навътре в себе си, с вашата собствена скорост и най-важното, след като самите вие си позволите това да се случи.
  3. Хората живеят с усещането за забрана. Обществото възпитава чрез забрана и наказание. Вие сте приети за добре възпитани, когато вече сте усвоили това познание и сте способни сами да си забранявате. Така забраната се е превърнала в градивна частица на личността и човек дори не знае и не помни, че сам си забранява. Затова гледа към външните забрани. Бори се с тях. Бори се с родителите си, с обществото, с партньора, с децата, с живота. Никога, обаче, хората не се спират и не си отговарят на въпроса – „Защо всъщност аз си забранявам?“ Аз ще си отговоря. Защото докато има външен враг, има борба, има изместване на фокуса. Когато останете сами пред себе си е страшно, защото трябва да видите себе си, да се разберете и трябва цялата негативна енергия да я обърнете към себе си, а тогава боли, много боли и човек иска да не го боли, затова се връща към външния, въображаем враг.

Заключенията бяха много, но основното си остана – НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ ОТ СЕБЕ СИ!  Аз мога да ви подкрепя именно в този процес, защото той е в основата на всичко. Без да имате връзка със себе си, вие много лесно бихте имали партньор, дете, работа, живот, с които пак да  нямате връзка. И ако това ви устройва, чудесно. В този случай вие нямате нужда от мен.

Но ако има дори и малко желание да сте себе си и да сте щастливи по вашия, индивидуален начин, нека да работим в тази посока.

През изминалия уикенд разбрахте, че за съзнанието ви е уютно събитието да има заглавие и тема, но реално енергията ни поведе в друга посока. И пак бяхме близо до темата, но надградихме толкова много. Това ще е и практиката ми за следващия уикенд, в който ще работим заедно.

Предлагам ви среща на живо на 5-6 Ноември. Усещам, че тогава трябва да се обърнем към страховете и да ви осветим, за да видите, че те не са страшни, тъй като са наши лични конструкции, които са създадени да ни спират да се свържем със себе си. От практиката ми съм разбрал, че всички страхове могат да се сведат до две теми – Самотата и Смъртта. Ще работим и с полето на пробуждането, с което вече се запознахте. Каня ви на уикенда 5-6 Ноември да се обърнем към страховете ни и да направим тези две понятия наши сътрудници, като ги разберем, а не да се страхуваме от тях. Вече знаете, че останалите теми, които са важни, сами ще се появят. Групата отново може да бъде максимално 12 души.

Обещах и на хората, които не са в София, да разгледаме заедно темите за любовта, секса и общуването, символизирани от Венера, Марс и Меркурий, като се поставя акцент и над ретроградните фази на тези три планети. Събитието ще се случи на 28 и 30 Октомври. Ще бъде он-лайн, по zoom. Ще се съберем на 28, петък, от 19-21ч и на 30, неделя, от 11-13ч българско време. Групата може да бъде максимално 15 души.

При всяко едно от събитията има групова работа и споделяне. Силата на групата се крие именно в това, че всички инвестираме енергията си в това да помогнем на себе си и на останалите участници.

Побързайте да запазите вашето място. Записванията вече се случват на events.xyli.leonis@gmail.com